ასოცირებული პროფესორი, ფსიქოლოგიის მიმართულებით

ნატა მეფარიშვილმა 1998 წელს დაამთავრა ივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის ფსიქოლოგიის ფაკულტეტი. 2010 წელს დაიცვა სადოქტორო დისერტაცია ბავშვის კლინიკური ფსიქოლოგიის მიმართულებით. მას აქვს 20-წლიანი გამოცდილება ბავშვთა და მოზარდთა ფსიქო-კონსულტირების კუთხით. პრაქტიკული გამოცდილება და ცოდნა გაიღრმავა შემდეგ უნივერსიტეტებში: ვაიკატო, ახალი ზელანდია (2000); ომაჰა, აშშ (2003); კანზასი, აშშ (2003); ვილნიუსი, ლიტვა (2005), პრაღა, ჩეხეთი (2012); ჰამბურგი, გერმანია (2015); კიბუციმის კოლეჯი, ისრაელი (2016);ლიმერიკი, ირლანდია (2016). ნატა მეფარიშვილი რამდენიმე სტატიის ავტორი და თანაავტორია. მისი სამუშაო გამოცდილება უკავშირდება ისეთ სამთავრობო და არასამთავრობო ორგანიზაციებს, როგორებიცაა: საქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო, USAID, გადავარჩინოთ ბავშვები, საქართველოს ბავშვები, საქართველოს ჭადრაკის ფედერაცია, UNICEF, სოციალურ მეცნიერებათა ცენტრი (CSS).

იგი აქტიურადაა ჩრთული სტუდენტთა სწავლებასა და პრაქტიკულ სუპერვიზიაში. ხელმძღვანელობს ბავშვის განვითარების ინსტიტუტის ტრენინგცენტრს ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტში. ასევე მოწვეული კონსულტანტია დ. უზნაძის ფსიქოლოგიის ინსტიტუტში.

კლინიკური ფსიქოლოგია, განვითარების დარღვევები, ფსიქოდიაგნოსტიკა, ფსიქო-კონსულტირება, ქცევის გამოყენებითი ანალიზი, კოგნიტურ-ქცევითი მიდგომები და თერაპია, სპორტის ფსიქოლოგია.

• ნ.მეფარიშვილი, რ. ჯორბენაძე – ტრანსის მდგომარეობის მიღწევის სიმბოლური მარკერები ქართულ შელოცვებში – სამეცნიერო შრომების კრებული „სივრცე, საზოგადოება, პოლიტიკა“, ივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის გამომცემლობა, 2015, გვ. 523
  • n. mefariSvili funqcionaluri Ramis enurezis mqone bavSvTa qceviTi da emociuri maxasiaTeblebi – naSromi filosofiis doqtoris xarisxis misaRebad fsiqologiaSi   2009, Tsu, Tbilisi.
  • n. mefariSvili. funqcionaluri Ramis enurezis mqone qarTvel bavSvTa qceviTi da emociuri maxasiaTeblebi. dimitri uznaZis saxelobis fsiqologiis institutis perioduli Jurnali „macne”, # 1, 2006. Tbilisi. gv. 107-11
  • n. mefariSvili. meoradi enurezis mkurnaloba. Jurnali „inteleqti“, #2(13), 2002. Tbilisi. gv. 233-236
  • n. mefariSvili. Ramis enurezis fsiqologiuri maxasiaTeblebi bavSvebTan. Jurnali „inteleqti“, #2(13), 2002. Tbilisi. gv. 236-239

წიგნები

mtkcebulebebze dafuqnebuli kognitur-bihevioruli Terapiis praqtika” (saxelmZRvanelo profesionalebisa da studentebisTvis) – debora dobsoni, qis.s. dobsoni – samecniero redaqtori, 2017 weli.

„ოჯახის და სკოლის თანამშრომლობა“ – გამომცემლობა „ნეკერი“, 2014 წელი, თანაავტორი fsiqologia da cxovreba” – Tsu gamomcemloba, 2009 weli, Tavi 7, daswavla da qcevis analizi, Targmani.

individualuri saganmanaTleblo gegma” (gzamkvlevi skolis TanamSromlebisaTvis) – sapatriarqos gamomcemloba, GNNGNNTjgufi, 2009 weli, Tanaavtori

skolisTvis mosamzadebeli savarjiSoebi” – gamomcemloba „gorga“, 2009 weli, konsultanti, Tanaavtori.

SeamowmeT Tqveni Svilis inteleqtualuri unarebi” – azrovneba, yuradReba, mexsiereba – 3-dan 6 wlamde – gamomcemloba „gorga“, 2009 weli, konsultanti, Tanaavtori.

შესავალი ქცევის გამოყენებით ანალიზში; კლინიკური ინტერვიუირების პრაქტიკუმი; კოგნიტურ-ბიჰევიორისტული თერაპია

ქცევის გამოყენებითი ანალიზი

Qqcevis gamoyenebiTi analizi iv.javaxiSvilis saxelobis saxelmwifo universiteti (2005-დან 2010 წლამდე
 interviuireba da konsultireba Tbilisis saxelmwifo samedicino universiteti (2005-2007 წლები)
Kkvlevis meTodebi fsiqologiaSi iv.javaxiSvilis saxelobis saxelmwifo universiteti (2005-2010)
 fsiqologiis safuZvelbi iv.javaxiSvilis saxelobis saxelmwifo universiteti (2005-2010)
 paTofsiqologia iv.javaxiSvilis saxelobis saxelmwifo universiteti (2008-2010)
Aakademiuri wera iv.javaxiSvilis saxelobis saxelmwifo universiteti (2006-2009)
Ppirovnebis fsiqologia iv.javaxiSvilis saxelobis saxelmwifo universiteti (2005-2008)
 qcevis gamoyenebiTi analizi ilias saxelmwifo universiteti (2010-2018)
 qceviTi interviuirebis safuZvlebi ilias saxelmwifo universiteti (2010-2015)
 klasis qcevis marTva ilias saxelmwifo universiteti (2010-2015)
კლინიკური ინტერვიუირების პრაქტიკუმი ilias saxelmwifo universiteti (2014-2018)
კოგნიტურ-ქცევითი თერაპია ilias saxelmwifo universiteti     (2014-2018)

საემცნიერო კონფერენციები

1. AAQ- II ის ქართული თარგმანი ვალიდაციის კვლევა“ – ნ. მეფარიშვილი, ნ.გოგიჩიძე, თ. ლოდია. ჯ. პოლაჰა-ჯონსი. ACBS მეთხუთმეტე მსოფლიო კონფერენცია, სევილია, ესპანეთი, 2017;
  2. „ემპათიის როლი კომუნიკაციის პროცესში“ – ნ. მეფარიშვილი, რ. ჯორბენაძე, მესამე საერთაშორისო კონფერენცია „სივრცე, საზოგადოება, პოლიტიკა – სოციალური და სივრცითი მობილობა“, 2015;
  3.  „ტრანსის მდგომარეობის მიღწევის სიმბოლური მარკერები ქართულ შელოცვებში“ –ნ, მეფარიშვილი, რ. ჯორბენაძე – საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია „სივრცე, საზოგადოება, პოლიტიკა, ზღვა ინტერდისციპლინურ კონტექსტში“, 2014;
  4. „სკოლისა და ოჯახის თანამსრომლობა“ – ნ. მეფარიშვილი, თ. ლოდია, ნ. გოგიჩიძე – რ. გაჩეჩილაძის 70 წლის იუბილესადმი მიძღვნილი საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია, 2013.